preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica

 > O školi  > Lokacija
Kako do nas?

Na ovim stranicama predstavljamo mjesto u kojem živimo i školu u koju idemo. Evo nekih podataka:

Orahovica je gradić u zapadnom dijelu sjevernohrvatske ravnice, Slavonije, koji se smjestio podno sjevernoistočnih padina Papuka i Krndije.


 
Svojim središnjim dijelom po strani od Podravske magistrale, to je mirno i zelenilom uokvireno mjesto. Sa svojih 4264 stanovnika, pripada u manja mjesta.

Atrakcije grada su povijesni lokalitet iz 13. stoljeća – Ružica-grad i gradsko kupalište – orahovačko Jezero. I Ružica-grad i Jezero nalaze se u izvangradskom dijelu, pa se do tamo stiže laganom šetnjom, stazom koja je nekada bila željeznička pruga. U čistom i netaknutom kutku prirode, uživat ćete u nezaboravnom okruženju koje nudi Jezero, a ako se popnete na Ružicu-grad, koja je iznad Jezera, uživat ćete u panorami grada i okolnih mjesta – po lijepom vremenu čak i do Mađarske.

Mjesto je aktivno uključeno u prezentaciju i promidžbu kontinentalnog turizma što, osim navedenih destinacija, uključuje i vožnju prirodom u konjskoj zaprezi, mogućnost jahanja na konjima, prolazak vinskom cestom kroz Papuk, posjet papučkim špiljama te obilazak Parka prirode. Ovo malo, ali živopisno
mjesto nudi šarolik program svojim gostima.

Jezero je površine 1ha , na 183 m n.v.

 O našoj školi:

Naša škola nosi ime po poznatoj hrvatskoj spisateljici Ivani Brlić-Mažuranić. Zgradu škole i njene prostore dijelimo sa orahovačkom srednjom školom. U školi se radi u kabinetskoj nastavi. Opremljeni za suvremeno izvođenje nastave kabineti su biologije, kemije, fizike i informatike. Školska knjižnica opremljena je za suvremeno izvođenje nastave.

 

----------------------------------------------------------

Ekološka grupa sudjelovala je 2001. godine na državnom natjecanju iz Eko-kviza «Lijepa Naša», na kojem je osvojila  1. mjesto, a 2002. godine na istom natjecanju osvojila je treće mjesto.

Od ove školske godine naša je škola uključena u međunarodni projekt EKO-škole. Učenici će kroz razne zadatke sudjelovati u ovom projektu, s ciljem usvajanja kulture očuvanja okoliša.

Svake godine, već tradicionalno, učenici osnovne škole sudjeluju u «Cvjetnom korzu», povodom obilježavanja Orahovačkog proljeća

Školske godine 2008./09. školu pohađa 456 učenika, raspoređenih u 23 razredna odjela.

I razredna i predmetna nastava održavaju se u istoj smjeni.

U školi radi 37 nastavnika i 2 stručna suradnika. Ravnateljica je profesorica Maja Škraba. U sastavu škole djeluje i područni odjel u Novoj Jošavi.
( PODRUŽNICA NOVA JOŠAVA )

 Isto tako, učenici za cijelo vrijeme trajanja škole daju svoj doprinos uređenju školskog prostora stalnim izložbama svojim radova, uređenju okoliša te svojih učionica.

Stručna  zastupljenost nastave je 100%, pa se to odražava i na rad u dodatnoj nastavi i u izvannastavnom radu s učenicima.

U školi izdajemo i školski list učenika osnovne škole.

Uspjesi koje su učenici naše škole u prošloj školskoj godini ostvarili su iz prometa, gdje je jedan učenik nastupio na državnom natjecanju.

ŠŠK OŠ IBM proglašen je po drugi put naj-klubom u Županiji. 2002. godine ŠŠK osvojio je 1. mjesto na državnom natjecanju iz nogometa, a 2003. sudjelovao je na državnom natjecanju.

Brojne su aktivnosti u kojima učenici mogu sudjelovati tijekom godine, ovisno o interesima, a rezultati su iz godine u godinu sve bolji.

 Zajedničkim trudom nastavnika i učenika, nastojimo poboljšati kvalitetu života i rada u našem zajedničkom prostoru – našoj školi.

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
VOZNI RED

Povezana slika

Forum
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica / Trg Tina Ujevića 1 , HR-33515 Orahovica / www.os-ibmazuranic-orahovica.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-orahovica.skole.hr
preskoči na navigaciju